الــــهــی نگـــاهــی

الــــهــی  نگـــاهــی

ما از تو به غیر از تو نداریم تمنا
حلوا به کسی ده که محبت نچشیدست
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
آواز خدا همیشه در گوش دل است
کو دل که دهد گوش به آواز خدا؟
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
بشوی اوراق اگر همدرس مایـے
که علم عشق در دفتر نباشد
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
چو بشنوی سخن اهل دل مگو که خطاست
سخن شناس نیـے جان من،خطا این جاست

قرآن

معرفی کتاب

کانال تلگرام الهی نگاهی

بایگانی

۳

ابتدا بی هیچ مقدمه ای می گویم، و یقین دارم به این سخن نورانی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: خیر الامور اوسطها...(بهترین امور میانه آن است)... و یا در فرمایشى از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده که فرمودند:

لاترى الجاهل الا مُفرِطاً أو مفَرِّطاً

"نمى بینى جاهل را مگر در حال تندروى یا کندروى"!!!

پس به همین سادگی می توانیم جهت خود را مشخص کنیم. اشتباه نشود، این سخن ابتدایی حقیر هیچ ارتباطی با گفتمان اعتدال دولت کنونی ندارد، چرا که منظور چیز دیگریست: اینکه اولاً باید آگاه باشیم در هیچ امری (سوای محرمات و مکروهات که نباید سراغشان رفت)، نه باید تند و گزافه رفت و نه باید کم کاری کرد و بی توجه بود. سیاست نیز از مباحثی ست که شدیداً مشمول این حقیقت می شود. پس نه باید بی توجه بود نه سیاست زده! اما....

بحثی که امروز می خواهیم باز کنیم، در رابطه با وضع کنونی جامعه ماست، برای اینکه بفهمیم چه می گذرد در این کشور و ما باید چه کنیم:

روزانه کلمات زیادی در ذهن من و شماها، می گذرد، که اگر بیاییم درصد انواع این عبارات و کلمات را بگیریم و ارتباطش با موضوع های مختلف بررسی کنیم می شود فهمید، که ما روزانه بیشتر به چه چیز فکر میکنیم، شغلمان چیست یا چه مطالبی بیشتر ذهن مارا به خود درگیر میکند!

فکر میکنم، آمار بالایی از مردم، بیشتر روزانه درگیر مسائل سیاسی هستیم. نه تنها اگر افکارمان را که بگردی این لغات معمولاً پیدا می شود: یارانه ها، روحانی، توافق ژنو، مملکت، اعتدال، اصولگرا، اصلاح طلب، ظریف و... بلکه خیلی هامان وقت زیادی را در بحث و گفتگو در این رابطه می گذارنیم. این مسئله نشان می دهد خیلی از ما "سیاست زده" ایم، یا به عبارتی، خیلی وقتها زیادی درگیر سیاست هستیم یا زیادی به آنها فکر میکنیم!

حالا این سوال پیش می آید، اولاً این امر اشکالی دارد؟ اگر دارد مقصر کیست؟ آیا اشکال از ماست که اینطور فکر میکنیم؟ یا اشکال از دولت است که مارا درگیر خود کرده؟

اگر از من بپرسی، میگویم: می گویم بله اشکال دارد، چرا که هـــــر چه مارا از یاد خدا غافل کند اشکال دارد ولو به ظاهر امر واجب هم باشد! معمولاً در حین بحث یا فکر به این مباحث از ذکر خدا غافل می شویم. همین خودش بزرگترین ضرر است! هردوی ما به نوعی مقصریم...

اول اینکه، صدا و سیما به جای برنامه سازی برای تقویت ایمان مردم، تقویت خداشناسی و یاد خدا در جامعه، مردم را معمولاً درگیر اخبار سیاسی و مسابقات ورزشی و... می کند. یک برنامه "سمت خدا" داریم، صدتا مسابقه فوتبال، یک شبکه خبر که به کلی نود درصد فعالیتش با اخبار سیاسی و ورزشی و غیره پر می شود و شبکه های دیگر که در چندین نوبت در طول روز اخبار سیاسی را از ایران و سایر نقاط دنیا پخش می کنند...یعنی شما اگر بخواهید با این تلویزیون صبح تا شب به مطالعه سیاست بپردازید، در عرض یک هفته برای خودتان کلـــی اطلاعات دارید، اما اگر بخواهید پایه توحیدی تان را تقویت کنید، در عرض یک هفته با این جعبه جادویی، به جای خاصی خواهید رسید؟

خبرگزاری ها هم کاسه داغ تر از آش میشن، برای مثال خبرگزاری فارس، به عنوان پربازدیدترین شبکه اینترنتی اطلاع رسانی ایران، را اگر باز کنید، و تیترهایش را مرور کنید، کاملاً حساب کار دستتان می آید، قیمت جدید بنزین، ثبت نام یارانه ها، ابوطالبی نماینده ایران، کشتی آزاد، انتخابات افغانستان و تروریسم در سوریه....شما اگر بخواهید صبح تا شب پای این خبرگزاری باشید، برایتان خبر دارد و شما را روز به روز سیاست زده تر میکند، یعنی با مرور مسائل سیاسی در ذهنتان، اهمیتش را در مغزتان بالا می برد و از تمرکز روی مسائل دیگر (از جمله خدا) خود به خود غافل می کند!!!!

در مورد خودمان هم باید بگویم، شدیداً مخالف کسانی هستم که روزانه دائم درگیر تلویزیون یا اخبار باشند، مگر زندگی همین 4 تا برنامه ای ست اینها برایت تهیه دیده اند؟

فلذا بحث را طولانی نکنم، آدم باید سیّاس باشد نه سیاست زده! سیّاس یعنی کسی که بصیرت دارد، خوب داوری میکند، تشخیص می دهد کجا باید چه تصمیمی بگیرید! اینقدر وقتمان را پای این قصه های دنیا که روزانه در گوشمان میخوانند، تلف نکنیم.

 

پی نوشت: آنکه گفت: سیاست ما عین دیانت ماست...یک روحانی بود و منظورش سیاست زده شدن نبود!مومن!، ولی فقیه هم دستوری نمی دهد که در تو تغافل ایجاد کند! مشارکت سیاسی هم زیادی اش، می شود "تغافل از امر آخرت"! می شود: "تندروی"!


ادامه دارد...


آشـنا

سخنان شما  (۳)

خدا حفظتون کنه .
یا حق
پاسخ:
زنده باشید. و همچنین
سلام

ن.ق:معمولاً در حین بحث یا فکر به این مباحث از ذکر خدا غافل می شویم. همین خودش بزرگترین ضرر است! هردوی ما به نوعی مقصریم

با این جملات شما مخالفم!

شما ذکر خدارو چطور میبینید؟!!!
با این گفته شما وقتی من با پدر و مادر یا عزیزانم حال و احوال میکنم از یاد خدا غافلم!
وقتی برنامه ی آشپزی رو نگاه میکنم از ذکر خدا غافلم و ...!!!

از دید من وقتی بحث سیاسی میکنیم از یاد خدا غافل نیستیم،چون معیار ارزشگذاری افراد و انتقاد ما از آنها،خود اسلام است
وقتی دینم میگه عدالتو رعایت کن، و من اینهمه تضاد طبقاتی،رانت خواری،اختلاس و ...رو میبینم فریادم بلند میشه

اینکه چقدر تندروی داریم و یا کندروی...بر میگرده به همون گفته که "سیاست ما عین دیانت ماست"
اون روحانی اینو گفت که به من بگه اگر تو زمینه ی سیاسی تند میرم یا کند میرم و یادرکل بیخیالم، این مسئله رو در دینم جستجو کنم
حتما در فهم مبانی دینیم ایراد دارم که خودشو در سیاست نشون داده و این همون بی بصیرتیست که با شناخت صحیح از دینم کامل خواهد شد

پس بهتر بود میگفتید در هر حوزه ای از سیاست که میخواهید وارد شوید،اول ببینید دینتون چی میگه؟!

در مورد صدا و سیماهم کم لطفی کردید،همانطور که ما شبکه خبر و یا شبکه ورزش داریم،شبکه قرآن نیز هست،حال ذائقه ی مردم ما عوض شده و کمتر بسمت مسائل دینی میروند را باید در خودمان جستجو کنیم

یاعلی

پاسخ:
با سلام و تشکر از انتقادات شما.
اصل بحث حقیر "افراط و تفریط" بود آن هم در زمینه "سیاسی" که امروزها بحثش خیلی داغ است! اگر امروز بحث غالب "آشپزی" بود مطمئن باشید اینجا در ان مورد می نوشتم. گفته شد تندروی خوب نیست و "سیاسی شدن افراطی" آدم را از یاد خدا غافل می کند. این تجربه شخصی است، سیاست موضوع جذابی ست، زود انسان را درگیر می کند. البته که کلام شما متین است و من منکر آن سخن شهید مدرس نشدم. لکن از تفاسیر اشتباه، که "دین را سیاسی(از منظر خودمان) کنیم" و "دائماً و دائماً تفاسیر سیاسی و انقلابی" از دین ارائه بدهیم، نیز بیزارم.
علی ایِّ حال این یک نظر شخصی است، خدای ناکرده قصد تحمیل اعتقادات به کسی نداشتم. شبکه قرآن هم بله درست است، ولی خیـــــــــــلی خیـــــــــــــلی کم است...تا 12 شب برنامه دارد، خیلی وقتها هم صرفاً تلاوت و قرائت و دعا ست...باید بیشتر بحث اعتقادی و تبیین این دعاها و آیات باشد انشاالله.
فرمایشات شما درست و متین.
پس دعا کنیم:
خدایا!
ما را ب راه راست هدایت فرما و در راه راست پایدار و در راه راست بمیران.
یاحق.
پاسخ:
خدا ما را هدایت کند...
فمن یهدالله فما له من مضلّ

هرچه میخواهی بگو

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">