پیام های عاشورا:
7- پیامبر گرامی اسلام صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «حسین منّى و أنا من
حسین»! این جمله را در حالی عرض کردند که دارای نوه های دیگری نیز بوده اند! این یعنی قیام حسینی ادامه نهضت انبیـــاء است. و زیارت "وارث" که در وجه حسین بن علی علیه السّلام می خوانیم تاکید کننده همین موضوع است. فلذا قیام عاشورای حسینی یک پیام جهانی، مانند رسالت پیامبر اکرم (ص) دارد.
8- اگرچه قیام برای زنده نگه داشتن عاشوراست لکن درسهای آن برای تمامی ادیان است. امام سوم شیعیان خطاب به گروهی از دشمنان فرمودند:«إن لم یکن لکم دین و
کنتم لا تخافون المعاد فکونوا أحراراً فى دنیاکم» اگر دین ندارید، از معاد ترسی ندارید، لااقل در دنیا آزاده باشید! آزاده یعنی کسی که نه سلطه گر باشد نه سلطه پذیر! این یک اصل انسانی است، ربطی به مسلمان و غیر مسلمان ندارد.
9- قیام عاشورا تنها جهاد اصغر یعنی جنگ و پیکار، جهاد اوسط یعنی برای تزکیه نفس و روح، نبود بلکه مشمول جهاد اکبر نیز می شد. بدین معنا که یاران امام پا به مرحله ای از عبودیت گذاشتند که از "خود" فراتر رفته و جایگاه خود در بهشت را دیدند و اینگونه بود که عاشقانه و عاقلانه تصمیم گرفتند!
10- حضرت اباعبدالله (ع) در بخشی دیگر از سخنانشان فرمودند:«مثلى لا یبایع مثله» یعنی امثال من با امثال یزید بیعت نمی کند! این سخن گستره زمانی اش، همانند طیف انسانی اش نامحدود است. مربوط به دوره خاص نیست. اگر کسی گفت سیاست با دین ارتباطی ندارد باید گفت شریح قاضی هم همین را معتقد بود، ولی یزید به عنوان حاکم سیاسی او را مجبور کرد که به سودش فتوا صادر کند. این یعنی سیاست می تواند در دین انسان رخنه کند!
11- نهضت عاشورا به ما می گوید اگر مشکل داری خود را اصلاح کن و اگر صالح شده ای، به فکر اصلاح جامعه باش.
12- قیام حسینی نشان داد که امر به معروف با موعظه و نصیحت و روضه و امثال ذلک فرق دارد. در امر به معروف انسان از جایگاه قدرت سخن می گوید و بفکر اصلاح است.
13- قیام عاشورا یعنی "به تو چه" و "به من چه " در حکومت اسلامی نداریم! افراد جامعه سرنشینان یک کشتی اند، اگرچه کسی خواست زیر پای خود را سوراخ کند، غرق شدن برای همه است!