الــــهــی نگـــاهــی

الــــهــی  نگـــاهــی

ما از تو به غیر از تو نداریم تمنا
حلوا به کسی ده که محبت نچشیدست
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
آواز خدا همیشه در گوش دل است
کو دل که دهد گوش به آواز خدا؟
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
بشوی اوراق اگر همدرس مایـے
که علم عشق در دفتر نباشد
▁ ▂ ▃ ▅▅ ▃ ▂ ▁
چو بشنوی سخن اهل دل مگو که خطاست
سخن شناس نیـے جان من،خطا این جاست

قرآن

معرفی کتاب

کانال تلگرام الهی نگاهی

بایگانی

۶

پیام های عاشورا:

7- پیامبر گرامی اسلام صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «حسین منّى و أنا من حسین»! این جمله را در حالی عرض کردند که دارای نوه های دیگری نیز بوده اند! این یعنی قیام حسینی ادامه نهضت انبیـــاء است. و زیارت "وارث" که در وجه حسین بن علی علیه السّلام می خوانیم تاکید کننده همین موضوع است. فلذا قیام عاشورای حسینی یک پیام جهانی، مانند رسالت پیامبر اکرم (ص) دارد.

8- اگرچه قیام برای زنده نگه داشتن عاشوراست لکن درسهای آن برای تمامی ادیان است. امام سوم شیعیان خطاب به گروهی از دشمنان فرمودند:«إن لم یکن لکم دین و کنتم لا تخافون المعاد فکونوا أحراراً فى دنیاکم» اگر دین ندارید، از معاد ترسی ندارید، لااقل در دنیا آزاده باشید! آزاده یعنی کسی که نه سلطه گر باشد نه سلطه پذیر! این یک اصل انسانی است، ربطی به مسلمان و غیر مسلمان ندارد.

9- قیام عاشورا تنها جهاد اصغر یعنی جنگ و پیکار، جهاد اوسط یعنی برای تزکیه نفس و روح، نبود بلکه مشمول جهاد اکبر نیز می شد. بدین معنا که یاران امام پا به مرحله ای از عبودیت گذاشتند که از "خود" فراتر رفته و جایگاه خود در بهشت را دیدند و اینگونه بود که عاشقانه و عاقلانه تصمیم گرفتند!

10- حضرت اباعبدالله (ع) در بخشی دیگر از سخنانشان فرمودند:«مثلى لا یبایع مثله» یعنی امثال من با امثال یزید بیعت نمی کند! این سخن گستره زمانی اش، همانند طیف انسانی اش نامحدود است. مربوط به دوره خاص نیست. اگر کسی گفت سیاست با دین ارتباطی ندارد باید گفت شریح قاضی هم همین را معتقد بود، ولی یزید به عنوان حاکم سیاسی او را مجبور کرد که به سودش فتوا صادر کند. این یعنی سیاست می تواند در دین انسان رخنه کند!

11- نهضت عاشورا به ما می گوید اگر مشکل داری خود را اصلاح کن و اگر صالح شده ای، به فکر اصلاح جامعه باش.

12- قیام حسینی نشان داد که امر به معروف با موعظه و نصیحت و روضه و امثال ذلک فرق دارد. در امر به معروف انسان از جایگاه قدرت سخن می گوید و بفکر اصلاح است.

13- قیام عاشورا یعنی "به تو چه" و "به من چه " در حکومت اسلامی نداریم! افراد جامعه سرنشینان یک کشتی اند، اگرچه کسی خواست زیر پای خود را سوراخ کند، غرق شدن برای همه است!


آشـنا

سخنان شما  (۶)

بند ده رو نفهمیدم!
پاسخ:
ارتباط باشماره یک و چهار داردـ
نوشته شده"سیاست میتواند در دین رخنه کند" ،یعنی دین و سیاست ارتباطی باهم ندارن؟!
پاسخ:
واضح است.
یعنی سیاست با دین در ارتباط است. نمی شود گفت من مسلمانی هستم ولی هیـــچ کاری به امور سیاسی ندارم!
نکاتی عرض کردین که واسم تازگی داشت
مرسی از شما
پاسخ:
الحمد لله
یعنی ما امام حسین (ع) و قیام ایشان را باید جدی بگیریم.
و بعنوان الگوی صحیح انتخاب حق و برخورد با باطل و
چگونه زندگی کردن
و انتخاب بهترین مرگ
توجه و دقت بسیار زیادی در سیره و روش ایشان داشته باشیم
۱۶ آبان ۹۳ ، ۰۰:۱۷ یا زهرا (س)

آخرین فرموده امام حسین علیه السلام در روز عاشورا

«عِبادَ اللّهِ إِتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا مِنَ الدُّنْیا عَلی حَذَر فَإِنَّ الدُّنْیا لَوْ بَقِیَتْ عَلی أَحَد أَوْ بَقِی عَلَیْها لَکانَتِ الأَنْبِیاءُ أَحَقَّ بِالْبَقاءِ وَ أَوْلی بِالرِّضا وَ أَرْضی بِالْقَضاءِ غَیْرَ أَنَّ اللّهَ خَلَقَ الدُّنْیا لِلْفَناءِ فَجَدیُدها بال وَ نَعیمُها مُضْمَحِلٌّ وَ سُرُورُها مُکَفْهِرٌ وَ الْمَنْزِلُ تَلْعَةٌ وَ الدّارُ قَلْعَةٌ. فَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزّادِّ التَّقْوی[1] وَ اتَّقُوا اللّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ.» [2]

بندگان خدا ! از خدا بترسید و از دنیا برحذر باشید که اگر بنا بود همه دنیا به یک نفر داده شود و یا یک فرد برای همیشه در دنیا بماند، پیامبران برای بقا سزاوارتر بودند و جلب خشنودی آنان بهتر و چنین حکمی خوشایند تر بود .
ولی هرگز ! زیرا خداوند دنیا را برای فانی شدن خلق نموده که تازه هایش کهنه و نعمت هایش زایل خواهد شد و سرور و شادی اش به غم و اندوه مبدّل خواهد گردید ، منزلی پست و خانه ای موقّت است ، پس برای آخرت خود توشه ای برگیرید و بهترین توشه آخرت تقواست ، از خدا بترسید ، باشد که رستگار شوید .

[1] بقره / 197 .
[2] حیاة الامام الحسین ، القرشی ، شیخ باقر شریف ، ج 3 ، ص 282 .
پاسخ:
سپاس از شما 
مطالبتان بسیار عالی است٬واقعا.استفاده میکنم.
اجرکم عندالله
یا حسین ع

هرچه میخواهی بگو

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">